Het Ontstaan van Levitas

Het was een prachtige zomerse dag, bijna geen wolkje aan de lucht en het was zo warm dat je de dag niet comfortabel kon doorkomen zonder te gaan varen of een duik te nemen. Bijna alle kano’s waren uit de loods geplukt en hoewel het zomers snel druk kan zijn met kanovaarders, was het natuurlijk niet zonder reden dat vrijwel alle kano’s van onze vereniging op het water lagen. Levitas is inmiddels de 50 jaar gepasseerd en dat hebben wij vorig jaar met veel (oud)leden gevierd tijdens het 10e lustrum. Ik had de eer om de vijfjaarlijkse foto van de gehele vloot te maken en toen alle boten voorbijkwamen, leerde ik pas dat onze K2 genaamd “Han Damen” vernoemd was naar één van onze oprichters. Op dat moment schaamde ik mij wel een beetje. Ik was nog geen lid toen deze K2 tijdens het 9e lustrum gedoneerd werd en, om eerlijk te zijn, was ik onbekend met de gebeurtenissen rondom het ontstaan van Levitas. Inmiddels zijn wij ruim een jaar verder en was ik nog steeds niet veel wijzer over de beginselen van onze vereniging. Mijn smoesjes begonnen na een bestuursjaar hun geldigheid ook een beetje te verliezen, dus het was de hoogste tijd dat ik in onze geschiedenis ging rondsnuffelen!

Han Damen die zijn net aangeschafte R1S naar zijn toenmalige woning bracht (ca. 1963). Hij had de boot van een klasgenoot uit Gouda gekocht en moest de boot van Gouda naar Leiden paddelen, wat toen - het was zijn 1e boot - een hele afstand was, maar meestal had hij wel een paar supporters, zoals zijn vader die de foto gemaakt heeft, aan de kant. Deze kano heeft hij ongeveer vijf jaar later gedoneerd aan de vereniging.

Wil je meer weten over de beginselen van Levitas? Druk dan op "Lees meer"!

Levitas in Beweging

Wat in maart begon als een manier om samen de lockdown door te komen, werd in de wintermaanden een vaste prik op maandagen: Levitas in Beweging. En waar we in het voorjaar nog een aantal bekende Levitas thema’s in een sportief jasje staken met de Bob de Bouwer-, Bollentocht- en Koningsdagtrainingen, is de tijd van de instructeur momenteel wat beperkt en zijn we inmiddels zonder verkleedkleren actief op de maandagavonden. Dat maakt het er echter niet minder om!

Wil je meer weten over Levitas in Beweging? Of wil je de ervaringen van een aantal Levitassers lezen? Druk dan op "Lees meer"!

Babbelboek

Lieve leden, Helaas is het babbelboek er niet meer, omdat deze op dit moment allerlei foutmeldingen geeft op de site na een update die nodig was voor de rest van de website en er geen nieuwere versie meer is van wat wij als babbelboek gebruiken. Zodra de nieuwe site gelanceerd wordt, zal het babbelboek op een andere manier weer terugkeren. Heb je geen Facebook of Whatsapp maar wil je wel iets melden aan de leden? Stuur dan een mailtje naar iemand van het bestuur, dan zullen wij ervoor zorgen dat dit de leden bereikt!

EL CID 2020

De Leidse introductieweek ziet er anders uit dit jaar door de coronacrisis, maar nieuwe leden zijn gewoon welkom!

Wil jij tijdens je studententijd kanoën en/of deel uitmaken van de gezelligste studentenvereniging in Leiden? Word lid bij Levitas!

Heb je interesse, maar weet je nog niet zeker of je lid wilt worden? Kijk gerust rond op onze website, bezoek ons tijdens jouw fysieke EL CID-dag of mail je vragen naar wic@levitas.nl!

UPDATE: Varen tijdens COVID-19

Nu de noodverordening zo ver versoepeld is, kunnen de meeste activiteiten (met de juiste aanpassingen) weer doorgang vinden. Kanoën is al enige tijd mogelijk, ook in grotere groepen, en alle kanodisciplines mogen weer uitgevoerd worden.

De kantine is sinds 1 juli weer geopend en niet-kanogerelateerde activiteiten mogen na toestemming van het bestuur georganiseerd worden. Daarnaast kunnen maaltijden plaatsvinden met een maximum van 8 personen. Te alle tijde wordt anderhalve meter afstand gehouden en daarom zijn de tafels in een aangepaste opstelling neergezet zodat er nog gezellig gegeten kan worden!

Zien wij jou binnenkort weer op Levitas?

Rondje Duivenvoorde - 12 juli 10 uur

Komende zondag 12 juli gaan we (bij goed weer) om 10:00 uur vertrekken voor het rondje Duivenvoorde! Een van de mooiste rondjes vanaf Levitas. De route is zo'n 27 km lang, en zal pauzes bevatten waar nodig (sowieso inclusief een lunchpauze, dus neem je eigen lunch mee). We schatten rond 17:00 uur terug te zijn.
Wil je mee, meld je dan hier aan.

Tourtochtje van de week: de Singels!

Deze week gaat het tochtje van de week langs de singels!
De korte versie (10 km) vind je hier: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2646816
En de lange versie (13 km) hier: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2646813
Let (vandaag en in het weekend) vooral even op de drukte in de stad (de singels zelf vallen vaak mee).

Varen tijdens COVID-19

In overleg met de Veiligheidsregio Hollands Midden en de Universiteit Leiden kan de sportfunctie van onze vereniging gelukkig weer opgestart worden. Na precies twee maanden sluiting kunnen onze leden vanaf 16 mei gaan kanoën.

Gesloten wegens het coronavirus

Lieve Levi's,
Het bestuur heeft helaas de deur op slot moeten doen. De code van de deur is veranderd, dus probeer de oude code niet meer uit.

Wees verstandig de komende tijd en probeer elkaar zo min mogelijk op te zoeken. Hopelijk kunnen we dan weer zo snel mogelijk de vereniging openen.

***
Dear Levi's,
The board has closed our clubhouse. The code of the front door has been changed, so do not try the old code.

Be wise the coming weeks and keep social contacts to a minimum. We hope to reopen as soon as possible.

Plastic Spotter: samen maken we ons water plasticvrij!

De plasticsoep: dieren hebben er hun maag vol van en ook wij krijgen dagelijks microplastics binnen. De ingrediënten van de plasticsoep komen van ons: vanuit de grachten stroomt plastic zo de zee in. Help mee in kaart te brengen waar het plastic vandaan komt én hoe het zich verspreidt. Met jouw hulp kunnen we dit voorkomen en het plastic uit het water verwijderen. Check plasticspotter.nl en download de app. 

Pages

Subscribe to Algemene Leidse Studenten Kano Vereniging Levitas RSS