Overige activiteiten en commissies

1. ADKA
2. Levitraancie
3. Lustrumcie
4. MAAAC
5. Outdoor

Levitas is veel meer dan alleen een kanovereniging. Ook op het droge organiseren we allerlei activiteiten die soms wel maar vaak ook niet kanogerelateerd zijn. En juist die combinatie van activiteiten is wat onze vereniging zo leuk maakt!

Naast een vierkoppig bestuur heeft Levitas meer dan 15 commissies die van alles voor de vereniging regelen en organiseren. Op de eerste plaats zijn dat natuurlijk de vaarcommissies, die zich elk toeleggen op een specifieke tak van de kanosport. Je kunt hier meer informatie vinden over alle verschillende kanodisciplines en de bijbehorende commissies.

De overige commissies houden zich niet direct bezig met het varen, maar zijn natuurlijk wel verbonden met de vereniging. Een aantal van die commissies wordt op deze pagina beschreven.

ADKA

Als je weet dat ADKA staat voor "Anders Dan Kano Activiteiten commissie", dan weet je eigenlijk ook al wat deze commissie doet. Je kunt het zo gek niet bedenken of de ADKA organiseert het. Om maar wat dingen te noemen: elke maand is er een
filmavond in de kantine, waar we een groot scherm hebben hangen. Elk jaar is er een nieuwjaarsdiner, waarbij chic gekleede Levitassers de heerlijkste gerechten voor elkaar bereiden. Populair zijn ook de regelmatig terugkerende schietactiviteiten. Met Valentijn is er de grote Levitas datingshow om je mede-Levitassers van een andere kant te leren kennen. We hebben ontdekt dat veel Levitassers goede schakers zijn, en dus kan een schaaktoernooi niet ontbreken. En dat is nog niet alles; Levitassers zijn ook heel creatief! Zo werd begin 2013 de eerste editie van Levitas got Talent gehouden, waaruit bleek dat veel mensen ontzettend muzikaal zijn (bekijk dit filmpje maar eens).

De ADKA organiseert ook cocktailavonden, waarbij gezelligheid op de eerste plaats staat. 's Winters wordt er (als dat mogelijk is) geschaatst en zijn er 'snowballfights'. Verder zijn er spelletjesavonden, meditatiecursussen, voetbalwedstrijdjes, tafelvoetbaltoernooien, een ouderdag, gaan we paintballen, doen we een kroegentocht, hebben we een buitenspeelmiddag, en... er is nog veel meer. Voor nieuwe eerstejaars leden is de ADKA een ontzettend leuke commissie om te doen, omdat eigenlijk alles kan en niks hoeft. Je kunt bij de ADKA gewoon doen waar je zin in hebt!

Levitraancie

Ons mooie clubblad 'de Levitraan' doet verslag van alle Levitasactiviteiten. Je leest de persoonlijke verslagen van deelnemers aan bijvoorbeeld een tourtocht of een wedstrijd, een matdag of een ADKA-activiteit. Daarnaast staan er allerlei leuke verhalen in, met rubrieken als 'kano en studie', 'het bestuur aan het woord', 'We've got mail' en 'raad de Levitasser'. Verder vind je gedichten, columns, tekeningen, foto's, quotes, moppen en nog veel meer leuks!

De Levitraan komt vier of vijf keer per jaar uit, onder redactie van de Levitraancommissie. Die commissie verzamelt de 'content' en zet het blad in elkaar. Elk jaar worden er weer nieuwe rubrieken bedacht, wat de Levitraan heel populair maakt onder onze leden. Er is zowel een digitale als een papieren versie van elk nummer te krijgen.

Naast de Levitraan verzorgt de Levitraancie het introductieboekje voor iedere beginnende Levitasser. Dat is het 'Groene Boekje'. Hierin staat een heleboel praktische informatie over Levitas en over kanovaren. Je vindt er ook tips over onder meer peddeltechnieken en correct omgaan met materiaal. Verder worden in het Groene Boekje alle commissies en de bijbehorende leden aan je voorgesteld. Zo leer je de vereniging alvast een beetje kennen.

Lustrumcie

Eens in de vijf jaar vieren we onze verjaardag met allerlei bijzondere (en bijzonder leuke!) activiteiten. De Lustrumcie is de commissie die deze activiteiten organiseert. Kijk maar eens op deze pagina; daar vind je een overzicht van wat de Lustrumcie allemaal organiseerde in 2014, het jaar van onze 45ste verjaardag. Het bijzondere van de Lustrumcie is dat deze maar eens in de vijf jaar wordt opgericht. Dit in tegenstelling tot de andere commissies, waarvan het werk ieder jaar wordt overgedragen aan nieuwe commissieleden.

MAAAC

 De MAAAC is de materiaalcomissie die zich bezighoudt met al het materiaal op levitas. We hebben veel boten, peddels en zwemvesten die er liggen om te gebruiken. Maar alles wat gebruikt wordt gaat uiteindelijk kapot. Dat geeft niet, we zijn natuurlijk blij als er veel gevaren wordt, zolang er maar een commissie is die ervoor zorgt dat alle kapotte spullen weer gerepareerd worden of nieuw gekocht. Op die manier behoudt Levitas haar prachtige vloot en kan iedereen er naar hartenlust gebruik van blijven maken. Dat maakt van de MAAAC dus een van de belangrijkste commissies van Levitas; zonder materiaalcommissie is er ook geen bruikbaar materiaal.

Ongeveer één keer per maand organiseert de MAAAC een materiaaldag, ofwel een 'matdag'. Op matdagen wordt er gezamenlijk geklust aan alle klussen die op dat moment nodig zijn. Het kunnen vele verschillende klussen zijn, van het repareren van boten tot het schilderen van het pand. Dat heeft een groot voordeel, namelijk dat iedereen kan helpen. Of je ervaring hebt of niet, er is altijd iets wat je kunt doen en wat je leuk vindt. Bovendien kun je op matdagen een heleboel leren van meer ervaren leden. Want in de praktijk blijkt dat iedereen klussen kan leren, ook als je twee linker handen hebt!

 

Matdagen zijn niet alleen nuttig, maar ook erg gezellig. Meestal zijn de matdagen op zaterdag of zondag, vanaf 11:00 in de ochtend wordt er begonnen met klussen. Aan het begin van de middag is het tijd voor een welverdiende lunch, die standaard gratis is voor alle aanwezigen. Vaak is er soep, worden er eitjes gebakken en kun je genieten van allerlei andere lekkere dingen. ‘s Middags wordt er verder geklust, wat vooral bij warm weer heel leuk is. Gezamenlijk aan 't werk in het zonnetje... wat wil je nog meer?

Wil je meer weten over het materiaal op Levitas, bekijk dan eens de pagina Materiaal en kleding. Meer informatie over de materiaalcommissie vind je hier. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je contact opnemen met de MAAAC via [email protected]. We zien je graag op een volgende matdag!

Outdoor

De Outdoor is een commissie die simpelweg niet mag ontbreken bij een vereniging als Levitas. Want Levitassers hebben nogal eens de neiging om stoere dingen buiten te doen, en de Outdoor heeft de eervolle taak om deze dingen te organiseren. Klimmen, kamperen, fikkie stoken, survivallen, pionieren, (gps) wandelingen en allerlei andere soorten activiteiten passen geheel in de groene spirit van Levitas.