1e Leidsche Koninginnecup

Lieve deelnemers van de Koninginnecup,
 
Maandag is het dan zo ver, het eerste door Levitas en Rijnland georganiseerde tournooi in de Leidse binnenstad, op Koninginnedag.  We hebben de beschikking over de Nieuwe Rijn dus dat is hartstikke fijn. Helaas heeft Einstein bedacht hun boot aan 'onze' kant van de Koornbrug neer te leggen, waardoor het veld een klein stukje is opgeschoven. Nu komt er een doeltje te hangen aan het voetgangersbruggetje en het drijvend doeltje zal in de buurt van het gangetje komen te liggen.
 
Zondagmiddag worden de benodigde spullen naar het centrum vervoerd zodat we maandagochtend dit iets makkelijker kunnen opbouwen. De opbouw begint om 10.00u op de Nieuwe Rijn. En Levitas vertrekt om 9.30u richting het centrum per boot.

Grotere kaart weergeven

Het is belangrijk dat de Levitassers er ten minste een half uur van tevoren zijn zodat de vanaf het water kunnen helpen met het veld in gereedheid te brengen. Rijnland verzamelt om 9.30u bij hun eigen loods en zal vanaf het Waardeiland instappen. Euros kan parkeren op de Klikspaanweg en daar op de Rijn instappen en zo naar het centrum varen (alsmaar rechtdoor en bij Annie's Verjaardag rechts, uitstappen en om de pontons heenlopen, instappen bij de Koornbrug). Hiernaast nog een klein kaartje van waar het precies is (helaas is Nieuwe Rijn maar 20 meter breed, maar is meer dan genoeg!).

 
Op de kant zal Ivo een promo-kraampje opbouwen en hier komt ook de jury tafel te staan. Onthoud dat het Koninginnedag is, dus dat de hele straat vol zal zitten met straatventers. Gelukkig houden ze voor ons een plekje vrij, voor onze twee tafels, naast de LRB. Het werven van nieuwe studenten kan tussen de wedstrijden door maar is geen hoofddoel; flyers uitdelen is leuk maar we hopen voornamelijk mensen te woord te staan als ze komen vragen wat er nu toch eigenlijk gebeurd op het water. Verder gaan we het schema zo goed en kwaad als het lukt proberen te volgen. Hierom belangrijk dat het veld op tijd ligt. Maar hierna is het slechts lekker poloën. Houd er wel rekening mee: de bootjes op de kant tussendoor kan, maar stapel ze goed op, er is weinig ruimte. Helaas is er geen mogelijkheid tot omkleden maar gelukkig wordt het tamelijk warm (zo'n 18 graden). Voorspelde windkracht is 3 dus dat valt mee, maar neem voor de zekerheid je Anorak mee zodat je goed warm kan blijven als er een buitje valt. Hier staat op moment van schrijven 45% kans voor. Gelukkig hebben we daar als poloërs minder last van. Maar kleed je warm genoeg!
 
Dan waar jullie allen benieuwd naar zijn, het wedstrijdschema. We hebben gekozen om toch alle 6 de teams tegen elkaar te laten spelen, dus het is een vol schema, waardoor de wedstrijdhelft is ingekort van 10 naar 7 minuten. Dus 14 minuten per wedstrijd met 3 minuten rust. Er is dan nog 8 minuten per wedstrijd om handjes te schudden, te wisselen, in te gooien en klaar te liggen. Houd de tijdsplanning goed in de gaten! Deze zal ook ophangen bij de jury-tafel, maar misschien handig om ook uit te printen. Met dank aan Kris voor het iets dragelijker maken van het schema en mooie kleurtjes:
 
Tijd Thuis Uit Scheids
11.00-11.25 Studenten mix Rijnland J Rijnland B
11.25-11.50 Rijnland S Euros Studenten mix
11.50-12.15 Rijnland B Levitas Rijnland J
12.15-12.40 Studenten mix Rijnland S Rijnland J
12.40-13.05 Euros Levitas Rijnland S
13.05-13.30 Rijnland B Rijnland J Rijnland S
13.30-13.55 Studenten mix Euros Levitas
13.55-14.20 Rijnland S Rijnland B Euros
14.20-14.45 Rijnland J Levitas Euros
14.45-15.10 Studenten mix Rijnland B Rijnland S
15.10-15.35 Euros Rijnland J Rijnland B
15.35-16.00 Levitas Rijnland S Studenten mix
16.00-16.25 Rijnland B Euros Levitas
16.25-16.50 Rijnland S Rijnland J Euros
16.50-17.15 Studenten mix Levitas Rijnland B
17.15-17.40 Finalist 1 Finalist 2 Levitas

Nog belangrijk: we weten nog niet waar de jury tafel precies komt te staan, dus houd rekening dat er genoeg helpende handen moeten staan mochten er dingen worden doorgeseint. Als je team moet scheidsen, houd het dan ook gewoon met z'n allen in de gaten. Dat scheelt de orga ook weer in de stress.

Na afloop is het voor wie wil mogelijk mee te eten op Levitas. Laat dit 's morgens even weten bij de jury-tafel, dan geven we dit door aan de kokers.

Bij vragen kun je terecht op kanopolocie@levitas.nl of via 06 - 2819 7665.
 
En nog een klein verzoek: wees op tijd: het is de eerste keer dat we dit zo groots aanpakken dus we houden nog rekening met wat ongeregeldheden. En hopen ook op jullie begrip hiervoor en flexibiliteit waar nodig. Misschien gaat alles in één keer goed, maar misschien kunnen we nog wel wat handjes gebruiken op of om het water. En dan maken we er verder een fantastische dag van!
 
Tot op Koninginnedag!
Christiaan