Hemelvaart toernooi 2012

Dag polo-liefhebbers!

Ook dit jaar was het weer erg gezellig bij Rijnland. Ohja, en we hebben ook nog gepolo'd. Het begin was wat stroef omdat er nog wat mensen moesten aankomen, waardoor we de 1e wedstrijd met 4 man stonden. Waarvan dan ook nog eens twee debuterende beginners, Victor en Ilse, iemand die slechts een jaar echt polo'd, Anneke, en uw aller kanopologek Christiaan. Samen met Noor van Rijnland J hebben we, zeker gezien de omstandigheden, dus uitstekende zaken gedaan tegen Rijnland S door 'slechts' met 4-0 te verliezen. Eigenlijk zouden we reglementair door no-show van een compleet team 5-0 krijgen, dus was nog eens een goede deal ook dat we een 'normale' score kregen. 

Eenmaal warmgevaren begonnen we 's middags tegen GKV met ondertussen Aletta, Anneke, Ilse, Peter, Victor en Christiaan. Waarbij halverwege de 1e helft ook Oskar instapte en ons vergezelde na een lange reis vanuit Slovenië. Het was nog even wennen aan elkaar en helaas kwamen we deze pot niet veel verder dan een 6-0 nederlaag. Echter, we roken bloed dus zagen dit team graag nog terug in de verliezersfinale, want we zouden ze zomaar eens kunnen verslaan. Hoogmoed komt voor de val?

De derde wedstrijd was tegen Rijnland B en die was eigenlijk voorbij voordat we er erg in hadden. Een positief punt dat de eerste scores van de dag was gevallen; hulde voor Peter de goal-getter. Helaas was het aantal tegengoals toch iets groter: 7-2. Toch jammer na die thriller van 1-0 op Koninginnedag. Maar er zaten ook wel opvallend veel oude spelers in dit oude-jeugteam. Misschien toch een beetje meer power dan we aankonden.

Uiteindelijk heeft Rijnland B ook Rijnland S verslagen in de finale, met een flinke score van geloof ik 5-2 of iets dergelijks. Nog best knap gezien een aantal B-spelers nu bij het S-team meevoeren. En Noor en Sjoukje, beide J team, nu meevoeren met B. De klasse van een goed getraind stel poloërs bleek echter maar weer: goede tactiek, snel schakelen, en de S-vaarders blijven helemaal nergens ;-)

Zelf voeren we inderdaad de verliezers-finale tegen GKV. Die hadden met 8-1 verloren van Rijnland B, dus we waren beter. Alleen hadden ze wel 3-2 gespeelt tegen Rijnland S. Dus misschien waren ze toch wel aardig in vorm? In ieder geval niet in de verliezers-finale want na een geluks-goal van Christiaan, met dank aan de peddel van een GKV verdediger, kwam de score voor het eerst van de dag op 1-0 vóór. Dit gaf inspiratie voor zowel Oskar, Peter als Anneke om er nog wat goals bij te leggen. Als een warm mes door boter sneed Levitas door de GKV verdediging heen. Counters vlogen ze om de oren. We verdedigden met leeuwenmoed. En kwamen zo tot de ruststand 4 - 0. De pessimist onder ons voorzag al weer een Levitas wedstijd: de tweede helft verzwakken en dan alsnog met 4 - 5 verliezen. Maar niets was minder waar, dankzij de drie belangrijkste regels: 1) communiceren, 2) samenspelen / aanspeelbaar zijn en 3) plezier hebben en niet boos worden op elkaar. Het bleek een succes formule want Levitas trok de succesvolle lijn door en na 15 minuten spelen stond de teller op 6 - 0. En toen was het eigenlijk al een gespeelde wedstijd, met een score die nu 100% de andere kant op was geslagen. Omdat GKV wilde aangeven dat ze 'toch zeker geen mietjes waren' maakten ze nog de 6 - 1 en op het slot nog de 6 - 2. Maar zelfs hun vijf-uit spel zorgde nog voor gevaar door technisch goed varen Levitassers die toch de gaatjes wisten te vinden en zich vrij konden spelen, zelfs tot onder de goal van de tegenstander. Volgens mij is de teller uiteindelijk wel op 6 - 2 blijven steken, wat goed was voor de 3e plek en zodoende hebben we weer een mooie beker staan in onze prijzenkast. Super leuke dag. En fantastisch om te zien dat met zo'n gemixt team men toch boven zichzelf wist uit te stijgen. Levitas blijft op stoom dit seizoen!

Aan alle spelers: bedankt voor jullie deelname, het was weer fantastisch!

Rijnland heeft Unity FM voor wat mooie promo laten zorgen. Voornamelijk van de junioren, maar er loopt ook een Levitasser door het beeld: spot de Victor!