Vollemaanzwemmen Vraag & Antwoord

Wat is het?

Bij volle maan (of binnen drie dagen voor of na volle maan) zwemmen in zee en daarna chillen op het strand. De zee wordt mysterieus verlicht door de maan. De sfeer is een mix van "licht avontuurlijk" en "prettig gestoord". Met wat geluk heeft iemand een gitaar mee en volgen wat nachtelijke verhalen.

Waar?

We eten eerst op de loods bij Levitas (19:00) en fietsen daarna naar een verlaten stukje strand langs de Noordzee. De afstand is ca. 11 km.

Mag ik zwemkleding aan?

Het is eigenlijk wel de bedoeling om te gaan skinny dippen; dat past bij de sfeer en de "dicht bij de natuur" gedachte. Het voelt wat minder prettig voor veel mensen die zelf wel uit de kleren gaan als enkele anderen dat niet doen: vertrouwen werkt twee kanten op. Het is een leuke kans om met een vrije, spontane groep 't een keer te ervaren! (En het is toch donker.)

Hoe zit het met de privacy?

We vragen iedereen foto / opname apparatuur thuis te laten. Hooguit kunnen één of twee personen die daartoe aangewezen zijn foto's maken na het zwemmen, maar uiteraard niet van ontklede personen.

Is het koud?

De zeewater temperatuur is aan de oppervlakte iets van 17 graden. Prima te doen dus, maar we blijven er niet overdreven lang in. Op het strand kan het wel koud zijn als het waait; in dat geval zoeken we elders beschutting.

Is het veilig?

Ja, mits je je aan de regels houdt:

  • geen alcoholica voordat je gaat zwemmen ivm afkoeling
  • niet te dicht op elkaar tijdens omkleden (dan raken spullen kwijt)
  • grondig (dus niet gehaast) afdrogen na het zwemmen
  • niet in je eentje ver de zee in
  • niet te dicht op elkaar fietsen

En bij heel slecht weer?

Dan is de kans groot dat we het moeten annuleren. Misschien kunnen we dan nog een film draaien in de kantine.

Wat moet ik meenemen?

Fiets, fietslampjes, warme jas voor op het strand, handdoek, iets te eten, iets te drinken, en liefde voor Moeder Natuur.