Uitslagen Avondmarathon Zwetplassers

Met een delegatie van wel 8 (oud) Levitassers werd op 11 september meegedaan aan de laatste avondomarathon van dit jaar. Daarmee vulde Levitas ook meteen de helft van het deelnemersveld! Op een vrij ondiep parcours op het Zwet van ongeveer 9,7 km lang gingen in totaal 12 boten van start.

Met het oog op K4 de Rijp wilden Wouter, Tim en Oskar graag in een K4 van start. Er kon een wel hele mooie moderne boot geleend worden bij ZP en aangevuld met Ilse verschenen zij als enige K4 aan de start. Ondanks dat het viertal niet altijd even lekker zat, werd er toch met een gemiddelde snelheid van rond de 13,3 km/u hard doorgevaren. Met een verschil van 3 seconden kwamen ze als tweede over de finish.

Jouke en Koen startten net als vorige week weer in de K2. Vanaf de eerste slag werd er geprobeerd de K4 bij te blijven. Helaas staat de DT niet bekend om zijn fijne roer en kon de K2 moeilijk op zog blijven bij andere boten. Uiteindelijk hebben Koen en Jouke op eigen kracht de race uitgevaren. Met een tijd van 44:33:17 kwamen ze als derde boot binnen.

De overige twee dames, Quinta en Alexandra, besloten in K1 te starten en vormden daarmee ook meteen het hele damesveld. Quinta voer haar eerste avondmarathon buiten Levitas en zij heeft met een tijd van 64:01:74 zeker netjes gevaren! Voor Alexandra was dit voorlopig de laatste marathon. Ze kon al vrijsnel aanhaken bij een ZP-er en wist met een eindsprint ook nog een van de andere Heren Veteranen achter zich te laten. Daarmee kwam ze als 9e over de finish.

Een mooie afsluiting van het avondmarathon seizoen. Op naar volgend jaar!