Vlakwatertraining op de dinsdagen

Beste nieuwe Levitasser!

Inmiddels heb je vijf of zes instructielessen gehad en heb je ontzettend veel geleerd op kanogebied. Sterker nog: je kunt nu gewoon al varen!

En dat betekent, dat je vanaf dinsdag 8 oktober mee kunt doen aan de wekelijkse vlakwatertrainingen. Die beginnen altijd om 19.00 uur en worden verzorgd door het beruchte trainerstrio Joost, Tim en Wouter. Zorg dat je je op tijd aan- of afmeldt, want de training wordt voor een specifiek aantal personen voorbereid. Door mee te doen leer je om technisch beter te varen in een SK of K1, en daarnaast werk je aan conditie, snelheid, stabiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Bovendien is de vlakwatertraining op dinsdag erg gezellig, dus het is ook nog eens de ideale afsluiting van je vermoeiende collegedag.

Een paar spelregels

  • De winter komt eraan, en dus wordt het steeds donkerder buiten. Ten behoeve van de veiligheid ben je verplicht om twee witte lampjes mee te nemen voor op je boot.
  • Heb je je opgegeven voor de vlakwatertraining, dan verwachten we van je dat je ook meedoet. Er wordt elke week veel tijd gestoken in de voorbereidingen van de training, waarbij rekening wordt gehouden met het aantal deelnemers en met individuele verschillen, om zo persoonlijke aandacht aan iedereen te kunnen geven.
  • Train je vaak mee, dan wordt van je verwacht dat je af en toe ook helpt met het klussen aan het materiaal. Veelvuldig gebruik van boten, peddels en kleding zorgt nou eenmaal voor slijtage en soms ook voor ergere schade. Klussen doen we maandelijks op matdagen, waarvoor je je kunt opgeven bij de MAAAC via maaac@levitas.nl.

We hopen je op dinsdagen te zien bij de training!

Met veel groeten,
VWWcie '12-'13