Clubrecords sneuvelen bij de vleet

Het zal de gemiddelde mens niet verwonderen dat zelfs kanovaarders thuisblijven bij een voorspelde windkracht van zo'n 10 Bft (een zware storm), met windstoten tot 120 km/uur. Dergelijke omstandigheden tonen doorgaans weinig respect voor het vege lijf, laat staan voor kajak en peddel. Des te meer wordt onze verbazing daarom gewekt, als blijkt dat een enkeling zich - de gesteldheid van het weer ten spijt - waagt aan een vlakwaterwedstrijd, wat in feite een wildwaterwedstrijd mag heten. Onze verbijstering stijgt naar een hoogtepunt wanneer we tevens vernemen dat deze 'kruisvaart' een nieuw clubrecord heeft opgeleverd. Een ongelofelijke prestatie!

Ik heb het natuurlijk over de enige echte Levitas vlakwaterwedstrijd: de Hare and Hounds. Gisteren, maandag 28 oktober 2013, werd daarin door Tim een buitengewone stunt ten tonele gebracht, nog nooit eerder door een andere Levitasser vertoond. Na een razend snelle start wist hij zich lange tijd staande te houden in een spannende strijd met Lennart, die zich uiteindelijk van Tim kon losmaken. Tim voer echter in een andere categorie mee, waardoor het clubrecord uiteindelijk een feit werd: een tijd van 28 minuten en 4 seconden, gevaren in een SK, is een staaltje kunst- en vaarwerk van heb ik me jou daar.

Tim is niet de eerste die dit jaar een clubrecord vaart. Op 26 augustus voer Alex de snelste tijd ooit geregistreerd voor een dame op de Hare and Hounds: 29 minuten en 48 seconden. Niet eerder voer een dames-K1 onder het half uur. Dan te bedenken dat het parcours vroeger zelfs korter was!

Ook Jouke ging Tim voor. Op 5 augustus j.l., registreerde hij een tijd van 25 minuten en 32 seconden, gevaren in zijn K1. Op niet mis te verstane wijze liet Jouke toen alle concurrentie ver achter zich.

Steeds vaker worden wij weer met onze neus op de feiten gedrukt: de wedstrijdtak van Levitas groeit, vaarders worden sneller, trainingen worden intensiever. Wie weet wat de toekomst ons nog zal brengen?