Training-video's

Video's kanopolo

Voor een volledig video overzicht van onze eigen kanopoloërs, zie kanopolo onder Levitas in Beeld.

Training-video's

Je kunt kanopolo pas echt beginnen te leren, als je een keertje een wedstrijdje hebt gespeeld. Maar, het bekijken van beeldmateriaal van andere teams zal op z'n minst je ogen openen, en is ook erg leuk om te bekijken. Hieronder een reeks filmpjes:

Nederlandse team

En verder ter inspiratie... Nederland-Duitsland op wereldkampioenschap 2010 in Bologne. Hoofdklasse spelen is voor Levitas 'wat' hoog gegrepen, maar goed voorbeeld doet goed volgen!

Ruststand: 1-1

Eindstand: 2-2

En er is nog meer...

Nog geen genoeg gehad? Is te begrijpen. Hier dan als kers op de taart: de finale van het EK 2011 waarin het momenteel oppermachtige Frankrijk korte metten maakt met het Duitse team.

Eindstand: 6-1 (zie kanopolo.org voor de berichten over het EK landen en EK teams).

Singapore

Van ons Singaporese bezoeker Alvin kreeg ik wat linkjes naar hun finale in de Singaporese competitie. Tijdens de training viel het me op dat, zo schat ik in, Europeanen nog wel wat voordeel hebben op Aziaten betreft lichaamsbouw. Alvin wist dit echter meer dan goed te maken met zijn feilloze vaartechniek en keiharde worpen. Hieronder twee van zijn teams in hun 4e klasse. Goed te weten: bijna iedere school heeft z'n eigen team en het niveau is best hoog! Z'n school SIM draagt overigens de lichtgroene stootvesten.

Dames finale 4e klasse - eerste helft

Heren finale 4e klasse - tweede helft

Heren finale 4e klasse - eerste helft

Dames finale 4e klasse - tweede helft

 

Tot slot: draag een helm...

En ook Jeroen kent dit geintje uit eerste hand: