Nieuwe Website

Voor iedereen die dit leest dit is de oude website.

 

de nieuwe website is te vinden op https://levitas.nl

 


 

Voorjaarsactie!

Het is weer tijd voor onze jaarlijkse voorjaarsactie! Heb je interesse in Levitas en wil je misschien zomerlid worden? Kom langs om de sfeer te proeven bij onze vereniging! Op woensdag 5 april om 18 uur organiseren we een kennismakingsavond met een rondleiding, een kanotochtje en een lekkere maaltijd.

Wil je graag langskomen op 5 april? Of kan je helaas niet, maar heb je wel interesse? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Zomerlid worden kan tot en met zondag 9 april.

 

Einde EL CID

Na een hele leuke week zit de EL CID er weer op, maar wees niet getreurd, mocht je je toch nog in willen schrijven bij Levitas dan kan dat nog gewoon! De inschrijvingen zijn open tot en met 28 augustus. Ook als je nog even kanoën wilt uitproberen of een beetje mee wilt krijgen van de Levitas sfeer kan dat nog gewoon. Stuur in alle gevallen een mailtje naar [email protected].

Hopelijk tot ziens!

Freestylekano bij het sportblok ©Jelle-Mes

EL CID 2022!

Volgende week (van 15 t/m 19 augustus) gaat de EL CID weer beginnen! De hele week kan je bij ons op de loods langskomen om een rondleiding te krijgen of een stukje te varen! Er zijn ook momenten waarop we specifieke activiteiten organiseren, zoals een kanopolotraining of een spelletjesavond. Dit kan je onderaan dit bericht vinden, of in de EL CID app op onze pagina.

Ook kan je elke dag de K1 challenge proberen, als je zin hebt in iets avontuurlijkers. Ieder jaar tijdens de EL CID hebben we de K1 challenge. Een K1 is een instabiele wedstrijdboot die gebruikt wordt voor sprint- en marathonwedstrijden. De persoon die het langste in de K1 kan blijven zitten wint een gratis proeflidmaatschap. Wil je dit proberen? Neem dan droge kleding mee, de kans dat je gaat zwemmen is vrijwel 100%

We zijn te vinden op het universitair watersportterrein in Leiderdorp, op 10 minuutjes/kwartiertje fietsen van Leiden Centraal. Het adres is ZIjlstroom 73, 2353 NN Leiderdorp. Op dit terrein vind je ook de duikvereniging LSD, roeivereniging Asopos, en zeilvereniging Blauwe Schuit.

Ben je enthousiast geworden en wil je lid worden? Of ben je niet bij de EL CID, maar wil je wel een keer langskomen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 28 augustus.


 

Kennismakingsavond!!

De voorjaarsactie gaat bijna beginnen! Op dinsdag 19 april om 18 uur organiseren we een kennismakingsavond met een kanotochtje, spelletjes, tafelvoetbal en een lekkere maaltijd. Heb je interesse in Levitas en wil je misschien zomerlid worden? Kom langs om kennis te maken met de kanosport en de sfeer te proeven bij onze vereniging!

Ben je van plan om te komen? Of kan je helaas niet, maar heb je wel interesse? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Ledenstop bereikt!

De inschrijving zijn hard gegaan, dusdanig hard dat wij nu onze ledenstop hebben bereikt! Meer mensen kunnen wij voor deze instructieperiode helaas niet aan.

Mocht je denken; "Oh, balen, ik had heel graag lid willen worden van Levitas, maar ik ben echt nèt te laat." Stuur dan alsnog een mailtje naar onze wervingscomissie: [email protected] en dan kunnen we kijken wat we nog kunnen doen. In het voorjaar hebben we in elk geval weer instructie en nemen we weer leden aan, dus dan kun je ook nog lid worden! En natuurlijk kun je ook altijd ons mailen als je het kanoën een keertje wilt uitproberen.

Inschrijven is weer mogelijk!

De EL CID is weer van start gegaan en dat betekent dat wij weer nieuwe leden verwelkomen. Inschrijven is mogelijk tot en met 29 augustus.

Tijdens de EL CID zijn wij te vinden op de informatie markt in het Huigpark voor een informatie over onze vereniging of een gezellig gesprek.  Ook kan je ons bezoeken in ons eigen pand (Zijlstroom 73, 2353 NN Leiderdorp) om een stukje te varen in één van onze kano's of om mee te doen met onze andere activiteiten.

Ook zonder deelname aan de EL CID ben je bij ons welkom! Wil je een keertje langskomen en is de EL CID alweer voorbij? Stuur een mailtje naar onze wervingscommissie ([email protected]), dan zorgen zij ervoor dat je een keertje mee mag varen en/of eten.

Hopelijk tot snel!

Het Ontstaan van Levitas

Het was een prachtige zomerse dag, bijna geen wolkje aan de lucht en het was zo warm dat je de dag niet comfortabel kon doorkomen zonder te gaan varen of een duik te nemen. Bijna alle kano’s waren uit de loods geplukt en hoewel het zomers snel druk kan zijn met kanovaarders, was het natuurlijk niet zonder reden dat vrijwel alle kano’s van onze vereniging op het water lagen. Levitas is inmiddels de 50 jaar gepasseerd en dat hebben wij vorig jaar met veel (oud)leden gevierd tijdens het 10e lustrum. Ik had de eer om de vijfjaarlijkse foto van de gehele vloot te maken en toen alle boten voorbijkwamen, leerde ik pas dat onze K2 genaamd “Han Damen” vernoemd was naar één van onze oprichters. Op dat moment schaamde ik mij wel een beetje. Ik was nog geen lid toen deze K2 tijdens het 9e lustrum gedoneerd werd en, om eerlijk te zijn, was ik onbekend met de gebeurtenissen rondom het ontstaan van Levitas. Inmiddels zijn wij ruim een jaar verder en was ik nog steeds niet veel wijzer over de beginselen van onze vereniging. Mijn smoesjes begonnen na een bestuursjaar hun geldigheid ook een beetje te verliezen, dus het was de hoogste tijd dat ik in onze geschiedenis ging rondsnuffelen!

Han Damen die zijn net aangeschafte R1S naar zijn toenmalige woning bracht (ca. 1963). Hij had de boot van een klasgenoot uit Gouda gekocht en moest de boot van Gouda naar Leiden paddelen, wat toen - het was zijn 1e boot - een hele afstand was, maar meestal had hij wel een paar supporters, zoals zijn vader die de foto gemaakt heeft, aan de kant. Deze kano heeft hij ongeveer vijf jaar later gedoneerd aan de vereniging.

Wil je meer weten over de beginselen van Levitas? Druk dan op "Lees meer"!

Levitas in Beweging

Wat in maart begon als een manier om samen de lockdown door te komen, werd in de wintermaanden een vaste prik op maandagen: Levitas in Beweging. En waar we in het voorjaar nog een aantal bekende Levitas thema’s in een sportief jasje staken met de Bob de Bouwer-, Bollentocht- en Koningsdagtrainingen, is de tijd van de instructeur momenteel wat beperkt en zijn we inmiddels zonder verkleedkleren actief op de maandagavonden. Dat maakt het er echter niet minder om!

Wil je meer weten over Levitas in Beweging? Of wil je de ervaringen van een aantal Levitassers lezen? Druk dan op "Lees meer"!

Babbelboek

Lieve leden, Helaas is het babbelboek er niet meer, omdat deze op dit moment allerlei foutmeldingen geeft op de site na een update die nodig was voor de rest van de website en er geen nieuwere versie meer is van wat wij als babbelboek gebruiken. Zodra de nieuwe site gelanceerd wordt, zal het babbelboek op een andere manier weer terugkeren. Heb je geen Facebook of Whatsapp maar wil je wel iets melden aan de leden? Stuur dan een mailtje naar iemand van het bestuur, dan zullen wij ervoor zorgen dat dit de leden bereikt!

Pages

Subscribe to Algemene Leidse Studenten Kano Vereniging Levitas RSS